Diwan Allen George

Kóstolj bele a keleti ízek világába és főzz együtt velem!

Néhány szóban rólam; a főzőbemutatóról

mesterszakács

Allen Diwan séf Kuwaitban született pakisztáni szülők gyermekeként. 1998-ban költözött Magyarországra. Kiváló szakácsként egy sikeres tetőtéri konyhát vezet Budapesten mesés kilátással a fővárosra. Gasztronómiai pályáját 2001-ben kezdte, amikor megnyitotta a Parlament közelében található Alkotmány utcában első éttermét, a Diwan Tandoori-t, amely hamarosan Budapest egyik legfontosabb etnikai konyhájává nőtte ki magát.

Első étterme sikerén felbuzdulva 2004-ben újabb éttermet nyitott ‘Kama Sutra’ néven, mely az egyik legdivatosabb indiai hellyé vált Budapesten. Ezt követően közreműködött a Kashmir étterem üzemeltetésében Budapesten és Debrecenben.

Hogy tovább gazdagítsa tudását és tapasztalatát, Allennek lehetősége nyílt Atul Kochharral együtt dolgozni a londoni Mayfairben található “Benares” nevet viselő éttermében. Atul volt az első indiai séf, aki Michelin csillagot kapott, 2001-ben “Tamarind” nevű éttermében, a “Benares” pedig szintén Michelin csillagot visel.

Miután értékes bepillantásokat nyert, Allen most megosztja velünk tudását és szenvedélyét a főzőórák által, hogy megismertesse a magyar emberekkel az indiai fűszereket és ugyanakkor bemutassa Atul jellegzetes főzőstílusát Budapestnek a kóstoló menükkel. Az álma, hogy az Indai ételeket megismertesse magyar fővárossal, ezzel is bátorítva az embereket, hogy akarjanak jobb szakácsok lenni, felülkerekedve a manapság elterjedt gyorséttermi kultúrán.

Weboldala, a www.indiaifozes.hu mintegy vitrinül szolgál tudásának és szenvedélyének videók, képek, kóstoló menük, blogok és foglalási részletek formájában.

Mi történik egy főzőbemutatón?

Indiai főzőtanfolyam! Kóstolj bele a keleti ízek világába és főzz együtt Allen Diwannal! Tudj meg róla többet!